fbpx

Let goed op als u zaken doet met dealsourcers

In de basis kan het werken met een dealsourcer helemaal niet verkeerd zijn: als u iemand kent met een goede reputatie die op zoek gaat en/of helpt met het verkopen van uw woning, dan kan dit uiteraard erg helpen bij het aan- en verkopen.

Er zijn echter veel ‘cowboys’ actief op de beleggingsmarkt—dealsourcers die uw woning willen verkopen en feitelijk niets meer doen dan een koper aandragen. Verder leveren ze hier geen werk voor. Op zich niet erg, zou je zeggen, want als de dealsourcer u in contact brengt met een koper en hij uw fee (vaak 2%) terugverdient, dan is er niets aan de hand, toch?

Niet helemaal. Er zijn namelijk nogal wat zaken waar u op moet letten bij de verkoop (en aankoop) van uw verhuurde woning

U hebt als verkoper juridische verplichtingen
Dealsourcers hebben vaak als enige belang dat ze de transactie sluiten en geven daarom doorgaans niets om eventuele problemen die voortkomen uit een incompleet dossier. Zo kan het zijn dat na de verkoop zich problemen voordoen doordat u gebreken had moeten melden, en waardoor u in het beklaagdenbankje terecht kunt komen.

U moet nog altijd veel het werk zelf doen (of laten doen)
Dealsourcers zijn vaak geen opgeleide makelaars, niet aangesloten bij het NVM en niet of beperkt verzekerd. U dient daarnaast vaak zelf zorg te dragen (of nog een partij betalen) om rekening te houden met de lijst van zaken, de vragenlijst(en), de huurcontracten, het inmeten, bezichtigen, koopakte opstellen, koopakte controleren, huurcontracten controleren, kijken of er geen clausules op het pand zitten, de prijs bepalen, etc. Indien u verkoopt via ons, wordt dit allemaal voor u geregeld.

Dealsourcers kiezen vaak voor de makkelijkste weg
Veel dealsourcers zijn op zoek naar snel geld en geven daarbij niet om hun reputatie op de lange termijn. Dit zorgt ervoor dat ze vaak woningen snel willen verkopen en daarom hameren op verkoop, ook als dit voor een suboptimale prijs is.

Dealsourcers zijn duur
Ter vergelijking: 2% fee exclusief btw is enorm veel geld voor slechts het aandragen van een koper. VerkoopVerhuurdeWoning.nl rekent geen fee, maar courtage, wat inhoudt dat we ook daadwerkelijk zorgen voor de administratieve afhandeling van het dossier. Dit verhoogt de opbrengst en biedt de kopende partij meer zekerheid, wat dus voor beide partijen een goed resultaat is.

In tegenstelling tot veel dealsourcers zorgt VerkoopVerhuurdeWoning.nl ervoor dat u zelf geen enkele zorg meer hebt: wij regelen de verkoop van A tot Z en zorgen er door grondig onderzoek voor dat u een woning kunt aankopen voor de beste prijs.

Vraag nu een bod aan op uw verhuurde woning

Binnen 1 werkdag van afstand een bod. Volledig vrijblijvend.