fbpx

Redenen om uw woning niet via Funda te verkopen

Als u een woning wil verkopen is het niet zonder reden dat u waarschijnlijk gelijk aan Funda denkt: Funda heeft iedere maand 5 miljoen bezoekers en daarmee lijkt het een logische keuze om iedere woning via Funda te verkopen. Er kleven echter zeker ook wat nadelen aan, zeker als u een belegger zoekt. In deze blog 3 redenen waarom u uw woning niet via Funda zou moeten verkopen!

#1 – De verkoop duurt lang
Op Funda is het eigenlijk altijd de procedure dat men bij een woning gaat kijken, vervolgens een bod doet —al dan niet met een lijst aan ontbindende voorwaarden— en dan misschien pas maanden later de woning afneemt. Kopers willen dan het liefst relatief laat transporteren, omdat ze ook nog met hun eigen huis zitten die verkocht moet worden. Als u direct geld nodig hebt en het liefst binnen 2 weken bij de notaris zit, dan is Funda niet geschikt.

#2 – Funda is niet gemaakt voor beleggers
Het overgrote deel wat op Funda zoekt zijn particulieren die zelf in de woning gaan wonen. Professionals die verhuurde woningen, transformatieprojecten of vastgoedportefeuilles zoeken, zullen vaak andere kanalen raadplegen. Tevens zijn op Funda verhuurde woningen nauwelijks van ‘lege’ woningen te onderscheiden, omdat er geen filters zijn om dit onderscheid te maken. Als u een verhuurde woning hebt, zult u daarom veel reacties krijgen van mensen die denken dat de woning onverhuurd is, terwijl beleggers die verhuurde woningen zoeken uw woning juist over het hoofd zien.

#3 – U kunt niet geruisloos verkopen
Als een woning te lang op Funda blijft staan, kan het zijn dat er een smet op komt. Men denkt dan dat er iets mee aan de hand is. Daarom verkopen wij uw woning in principe altijd geruisloos of ‘stil’, zodat het moeilijker te achterhalen is om welke woning dit gaat en als u de koop intrekt, dit direct van internet af is. Dit is bij Funda niet het geval.

Conclusie
Het is in veel gevallen interessanter zijn om uw (verhuurde of lege) woning via een ander kanaal te verkopen. Wij verspreiden uw woning onder beleggers die onder uw voorwaarden deze kunnen afnemen. Denk hierbij aan de volgende voorwaarden:

  • Binnen één week een getekende koopakte;
  • Zonder voorbehoud van financiering;
  • Zonder voorbehoud van bouwtechnische keuring;
  • Zonder dat zij het exacte adres weten;
  • Zonder taxatierapport;
  • Gehele portefeuilles in plaats van slechts één woning per keer.

Wilt u snel van uw woning af? Ontvang dan binnen 1 werkdag een bod van partijen zonder voorbehoud van financiering.

Vrijblijvend een bod ontvangen van afstand?

Direct een bod ontvangen? Dat kan! Als u uw gegevens invult, voorzien we u de eerstvolgende werkdag van een bod.