fbpx

Mag ik zomaar mijn verhuurde huis verkopen?

Vaak krijgen we de vraag of een verhuurde woning verkocht mag worden. Kort antwoord: ja. Lang antwoord: ja, maar je moet wel rekening houden met bepaalde zaken.

Waar moet je rekening mee houden met de verkoop van een verhuurd huis?

Tijdens de verkoop van je verhuurde woning moet je rekening houden dat het een stuk complexer wordt omdat er huurders in het pand zitten. Dit heeft invloed op bezichtigen.

Het bezichtigen van een verhuurde woning

Het bezichtigen van een verhuurde woning is natuurlijk lastig omdat je te maken hebt met huurders die je zo min mogelijk tot last wilt zijn. Bij de verkoop van de woning die van jezelf is, is het natuurlijk in je voordeel dat je woning er netjes, opgeruimd uitziet. Voor huurders is dit minder het geval. Daarom is het ook moeilijker om een woning goed te presenteren en dit vereist een andere aanpak. Ook bezichtigen dient altijd plaats te vinden in overleg met de huurder, want je kunt natuurlijk niet zomaar binnenvallen.

De waarde bepalen van een verhuurde woning

Met een verhuurde woning ben je doorgaans beperkter in wat je met de woning doet. Doordat huurders huurbescherming hebben, zul je niet zomaar de huurders op straat kunnen zetten als je dat wil, maar dien je je aan het contract te houden. Dit zorgt ervoor dat de woning wordt verkocht en het huurcontract zal worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. En dit zorgt soms voor opvallende prijsverschillen ten opzichte van lege woningen, zeker als je nog jaren vastzit aan een ongunstig huurcontract (een te lage huur).

 

De woning verkopen aan de juiste partij

Het aantal kopers van verhuurde woningen is een stuk beperkter, de woning kan immers alleen worden verkocht aan een andere belegger. Er daarnaast is een platform als Funda ook voornamelijk gericht op lege woningen, waardoor er veel reacties van mensen komen die niet op de hoogte zijn dat de woning in verhuurde staat wordt doorverkocht. Dit behoeft daarom een andere aanpak.

 

 

Benieuwd wat je verhuurde woning waard is?

Ontvang binnen 24 uur een indicatie op van de verkoopwaarde.

Hoog genoeg? Dan gaan we voor u aan de slag. No cure, no pay!